St. Christopher Medal Design Zippo zapalovač 27164

Značka: Zippo
6 253 Kč 5 167,77 Kč bez DPH
Na skladě
Můžeme doručit do:
30.7.2024
Možnosti doručení

Postříbřený zapalovač Zippo Armor® Antique Silver s vyobrazením svatého Kryštofa a kříže, zdobený technologií 360° MultiCut. Dokonalý amulet pro cestovatele.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Benzínový zapalovač ZIPPO - Windproof (větruodolný)
  • Povrch: Antique Silver Plate™ (Starožitné stříbro)
  • Kolekce: Symboly a heraldika
  • Způsob zdobení: 360° MultiCut
  • Opakovaně plnitelný benzínem do zapalovačů
  • Zapalovač má celokovovou konstrukci
  • Vyrobeno v USA, Originál Zippo® Bradford
  • Doživotní záruka - heslo Zippo zní: "It works or we fix it free™" (Funguje nebo jej zdarma opravíme)
  • Dodáváno v dárkové krabičce Zippo Z-Luxury
  • Nový zapalovač není naplněn benzínem


     
    Zapalovače Antique Silver mají stříbrný, kovově lesklý povrch a charakteristický "vintage" vzhled starožitných zapalovačů Zippo. Každý zapalovač Antique Silver Plate je chráněn odolným bezbarvým lakem pro zachování starožitného vzhledu.

    Povrchové úpravy Antique Brass, Silver & Copper byly představeny v roce 1994, aby přinesly nový nádech staré klasiky. Jedná se o zcela nové zapalovače se starým, nostalgickýkm vzhledem.

    Tento exkluzivní zapalovač Armor® Antique Silver je dokonalým společníkem pro všechny cestovatele. Na přední straně najdete detailní vyobrazení svatého Kryštofa, patrona ochrany poutníků, zatímco zadní strana je ozdobena zářícím křížem. Díky technologii Zippo 360° MultiCut je celý povrch zapalovače bohatě zdoben, což vytváří jedinečný vzhled. Povrch Antique Silver Plate přirozeně oxiduje a používáním získává krásnou patinu, která časem ještě umocní jeho unikátní charakter. Tento zapalovač není jen praktickým nástrojem, ale také symbolickým amuletem. Je dodáván v luxusní dárkové krabičce, což z něj činí ideální dárek pro všechny dobrodruhy.


    Historie a Legendy - o Sv. Kryštofovi 

    Svatý Kryštof je jedním z nejpopulárnějších a nejuctívanějších světců v křesťanství. Jeho jméno pochází z řeckého "Christophoros," což znamená "nositel Krista." I když existuje málo historických údajů o jeho životě, legenda říká, že Kryštof byl obrovitý muž, který žil v 3. století. Podle tradice byl Kryštof pohanem, který se obrátil na křesťanství a rozhodl se zasvětit svůj život službě Bohu.

    Nejznámější legenda o svatém Kryštofu vypráví, že pomáhal poutníkům překračovat nebezpečnou řeku. Jednou nesl na ramenou malé dítě, které se postupně stávalo těžším a těžším, přesto Kryštof s velkým úsilím přešel na druhý břeh. Když tam dorazil, dítě se mu zjevilo jako Ježíš Kristus a řeklo, že Kryštof nesl na svých bedrech celý svět. Od té doby se stal patronem poutníků a cestovatelů.

    Patron Poutníků

    Svatý Kryštof je uctíván jako patron všech, kdo cestují – pěších poutníků, námořníků, letců i řidičů. Jeho ochrana je vyhledávána zejména těmi, kteří se vydávají na dlouhé a nebezpečné cesty. Svatý Kryštof je často zobrazován s dítětem Ježíšem na ramenou a holí v ruce, připomínajíc svou legendární pomoc přes řeku.

    Současnost a kult

    Dnes je svatý Kryštof stále velmi populární, zejména mezi řidiči a cestovateli. Jeho obraz nebo medailon lze často vidět na přístrojových deskách aut, zavěšený na zpětných zrcátkách nebo na klíčenkách. Mnoho lidí věří, že jim Kryštof poskytuje ochranu na cestách a pomáhá jim bezpečně dorazit do cíle.

    Kromě toho se jeho svátek slaví 25. července a mnoho kostelů a kaplí po celém světě nese jeho jméno. V některých zemích se dokonce pořádají procesí a požehnání vozidel v den jeho svátku.

    Zajímavosti a fakta

    1. Patron řidičů: Kryštof je oblíbeným patronem řidičů. Mnoho lidí věří, že jeho medailon nebo obrázek v autě poskytuje ochranu před nehodami.

    2. Kult v Evropě: Svatý Kryštof je zvláště uctíván v Evropě, kde mnoho měst a vesnic má kostely zasvěcené tomuto světci.

    3. Oblíbený v armádě: Někteří vojáci nosí amulety svatého Kryštofa, aby je ochránil během vojenských operací.

    4. Sportovci: Svatý Kryštof je také populární mezi sportovci, zejména těmi, kteří se účastní náročných a nebezpečných závodů, jako jsou horolezci nebo dálkoví běžci.

    5. Známý v umění: Kryštof je často zobrazován v umění a ikonografii. Jeho nejznámější zobrazení pochází z renesance, kde ho umělci jako Hieronymus Bosch a Caravaggio ztvárnili ve svých dílech.

     

    Svatý Kryštof zůstává jedním z nejuctívanějších světců křesťanství, jehož legenda a symbolika překračuje náboženské hranice. Jeho příběh jako ochránce poutníků a cestovatelů oslovuje lidi napříč kulturami a národy, a jeho ochrana je vyhledávána všemi, kdo se vydávají na cesty, ať už fyzické nebo duchovní.

     

Doplňkové parametry

Kategorie: Zippo Klasické - větruodolné americké benzínové zapalovače
Záruka: Doživotní
? Povrchy Zippo: Antique Silver Plate™
? Způsoby zdobení: 360° MultiCut

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zippo je synonymem pro nekompromisní kvalitu, ikonický design a nadčasovou eleganci. Zippo, s více než 90 lety historie, si získalo světový obdiv jako přední výrobce benzínových zapalovačů, které ztělesňují spolehlivost a styl.

Každý Zippo zapalovač je unikátní, nejen svým charakteristickým "cvakáním" při otevírání, ale i díky možnosti individuálního gravírování. Tato osobní dotek umožňuje vytvořit vzácný kousek, který je zároveň symbolickým dárkem či pamětním předmětem.

Zippo si zachovává svou vynikající pověst díky doživotní záruce, která zahrnuje opravy a servis. Výrobce se pyšní nejen kvalitou svých výrobků, ale i přístupem k udržitelnosti, kdy je možné recyklovat a znovu naplnit zapalovače, což výrazně snižuje ekologický dopad.

Jako ikona amerického designu se Zippo stalo symbolem svobody, dobrodružství a nezaměnitelného stylu. Značka, která odolává času, poskytuje více než pouhý zapalovač – je to dílo umění, příběh a věrný společník pro ty, kteří oceňují skvostné detaily a tradici.