600 Million Zippo Lighters - výroční zapalovač

Rok 2020 se v historii společnosti Zippo zapíše jako ten, ve kterém byl vyrobený 600 miliontý zapalovač. Není to tak dlouho, kdy byl představen Zippo zapalovač s pořadovým číslem 500 milionů a toto je jen důkazem, jaké oblibě se v dnešní době těší originální benzínový zapalovač Zippo s doživotní zárukou, symbol všech zapalovačů, který je notoricky známý po celém světě. Zippo zapalovač, který poznáte díky charakteristickému zvuku i poslepu.

Jediný 600 miliontý originál je uložen v muzeum Zippo. Jeho repliku, kterou společnost Zippo vydává v limitované edici 20 000 kusů pro celý svět, můžete pořídit u nás na e-shopu.

Tento výroční model má povrch z leštěného chromu, je zdoben technologií 360° Laser v kombinaci s barevným potiskem na přední straně. Na zadní straně najdete unikátní výrobní číslo a na spodní pamětní ražbě datum 3. června 2020 a označení 600 MILLION. Zapalovač je uložen a dodáván v prémiové krabičce.

"Je to neuvěřitelný milník pro každou společnost. Při tolika krocích výroby, které vedou k zhotovení jediného zapalovače Zippo, je vyrobit 600 milionů jejich kusů za 88 let úžasný výkon.

Můj dědeček, George G. Blaisdell, založil Zippo jako malou společnost v roce 1932. Bylo to právě uprostřed Velké hospodářské krize a všichni mu říkali: „Georgi, tohle nebude fungovat.“

Měl samozřejmě i těžká období, ale díky oddanosti těch několika málo zaměstnanců, které v té době měl, to zvládli. A díky neustálé oddanosti našich dnešních výjimečných zaměstnanců - z nichž někteří jsou vnoučata nebo pravnoučata původních zaměstnanců - pokračujeme v tomto odkazu a vytváříme něco, na co můžeme být všichni hrdí.

Je mi ctí umístit 600 miliontý zapalovačů Zippo v Muzeu Zippo / Case jako poctu této společnosti - její pozoruhodné minulosti a nadějné budoucnosti, tisícům lidí, kteří ve společnosti Zippo pracovali za posledních osm desetiletí, a městu Bradfordu v Pensylvánii, které je domovem Zippo a jehož název je vyražený na každém zapalovači, který jsme vyrobili, na všech 600 milionech. “

— George Duke, Zippo majitel a předseda představenstva

  

Zajímavá fakta

  • Společnost Zippo za posledních 8 let vyrobila přes 100 milionů zapalovačů.

  • Denní produkce fabriky Zippo v Bradfordu v Pensylvánii je 72 000 kusů zapalovačů.

  • Při procesu výroby projde každý zapalovač 10 - 15 páry rukou a to podle toho, jakými procesy zdobení konkrétní model prochází. Naopak zvláštním případem je 18k zlatý zapalovač Zippo. Tento exkluzivní model vyrábí pouze dva kvalifikovaní inženýři.

  • Od roku 1932 Zippo představilo více než 300 000 různých designů.