Eye of Providence Design Zippo 26879

Možnost gravírování Doprava zdarma
Značka: Zippo
1 449 Kč 1 197,52 Kč bez DPH
Na dotaz
Rytí - zadní strana +350 Kč
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Zippo zapalovač s efektní povrchem Spectrum. Zapalovač má odolnou celokovovou konstrukci a je větruodolný. Made in USA s doživotní zárukou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Benzínový zapalovač ZIPPO - Windproof (větruodolný) 
  • Povrch: Spectrum leštěný povrch s barevným spektrem
  • Kolekce: Symboly
  • Způsob zdobení: Laserové gravírování na přední straně
  • Zapalovač má celokovovou konstrukci
  • Vyrobeno v USA, Originál Zippo® Bradford
  • Doživotní záruka - heslo Zippo zní: "It works or we fix it free™" (Funguje nebo jej zdarma opravíme)
  • Dodáváno v dárkové krabičce Zippo
  • Nový zapalovač není naplněn benzínem
     

Povrch Spectrum se na zapalovačích Zippo objevil poprvé v roce 2002. Barvy na zapalovači se mění podle úhlu dopadu světelných paprsků. Zajímavostí je, že žádné dva zapalovače s tímto povrchem nemají stejnou kresbu a každý kus je tak jedinečný originál.

 

Eye of Providence, známé také jako Vševidoucí oko, je symbol, který se po staletí objevuje v různých kulturách a náboženských tradicích. Jeho zobrazení, obvykle oko obklopené slunečními paprsky a umístěné v trojúhelníku, symbolizuje vševidoucí přítomnost božstva, které bdí nad lidstvem. Původ tohoto symbolu a jeho vývoj odrážejí jeho všestrannost a adaptabilitu na různé kontexty, od náboženských a spirituálních významů po použití v populární kultuře.

Historický Původ

Původ Eye of Providence lze vysledovat do křesťanské ikonografie, kde symbolizuje Boží vševidoucí pohled na lidstvo. Oko, často zasazené do trojúhelníku, představuje jednotu Svaté Trojice v křesťanství – Otce, Syna a Ducha svatého. Tento symbol byl používán jako vyjádření Božího bdění a ochrany nad světem.

Zednářství a Symbolika

V 18. století přijali Eye of Providence zednáři, pro které se stalo symbolem Boží přítomnosti a bdění nad vesmírem, stejně jako připomínkou morálního dohledu, který zednáři cítí ve svém osobním i profesionálním životě. V zednářství se trojúhelník s okem často objevuje na různých zednářských regáliích, symbolizující duchovní pohled a osvícení.

Vševidoucí Oko na Americké Jednodolarovce

Jedním z nejznámějších příkladů Eye of Providence je jeho zobrazení na zadní straně americké jednodolarové bankovky. Zde je oko umístěno na vrcholu nedokončené pyramidy, což symbolizuje neustálý růst a vývoj Spojených států. Rok založení Spojených států, 1776, je vyryt na základně pyramidy, což spolu s okem nad ní symbolizuje záštitu a vedení vyšší moci nad nově vzniklou zemí.

Interpretace a Konspirace

V průběhu času bylo Eye of Providence předmětem různých interpretací a teorií spiknutí, zejména v souvislosti s jeho použitím ve zednářství a na americké měně. Někteří vidí v tomto symbolu důkaz skrytých společností nebo tajných vlád, které údajně řídí světové dění. Tyto teorie, i když jsou široce spekulativní a často vyvrácené, ukazují na fascinaci a mystiku, která obklopuje Eye of Providence.

Závěr

Eye of Providence zůstává významným a všestranným symbolem, jehož význam se rozvíjel a adaptoval v závislosti na kulturním a historickém kontextu. Ať už je interpretován jako vyjádření božské přítomnosti, duchovního osvícení, nebo je spojován s teoriemi spiknutí, neustále přitahuje zájem a fascinaci lidí po celém světě. Jeho přítomnost v umě

Doplňkové parametry

Kategorie: Zippo Klasické - větruodolné americké benzínové zapalovače
Záruka: Doživotní
? Povrchy Zippo: Multi Color
? Způsoby zdobení: Laserové gravírování
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zippo je synonymem pro nekompromisní kvalitu, ikonický design a nadčasovou eleganci. Zippo, s více než 90 lety historie, si získalo světový obdiv jako přední výrobce benzínových zapalovačů, které ztělesňují spolehlivost a styl.

Každý Zippo zapalovač je unikátní, nejen svým charakteristickým "cvakáním" při otevírání, ale i díky možnosti individuálního gravírování. Tato osobní dotek umožňuje vytvořit vzácný kousek, který je zároveň symbolickým dárkem či pamětním předmětem.

Zippo si zachovává svou vynikající pověst díky doživotní záruce, která zahrnuje opravy a servis. Výrobce se pyšní nejen kvalitou svých výrobků, ale i přístupem k udržitelnosti, kdy je možné recyklovat a znovu naplnit zapalovače, což výrazně snižuje ekologický dopad.

Jako ikona amerického designu se Zippo stalo symbolem svobody, dobrodružství a nezaměnitelného stylu. Značka, která odolává času, poskytuje více než pouhý zapalovač – je to dílo umění, příběh a věrný společník pro ty, kteří oceňují skvostné detaily a tradici.