Collectible of the Year 2022

coty-2022-zippo

 

Výroční speciál Zippo Collectible of the Year 2022 připomíná 90 let od doby, kdy jiskra geniality stanovila nový globální standard.

Příběh o tom, jak se zakladatel pan George G. Blaisdell marně snažil připálit cigaretu zapalovačem svého přítele je již notoricky známý. A toto byl okamžik, který změnil mnohé. George G. Blaisdell se dal zakrátko do práce a vytvořil zapalovač, který bylo možno ovládat jednou rukou, byl velmi spolehlivý a větruodolný. O 90 let později hrdě oslavujeme jeho vynalézavost a zrození originálního Zippo zapalovače a jeho prapůvodní nadčasovost.

U letošního sběratelského speciálu společnost Zippo použila ty nejlepší techniky zdobení a výrobní postupy. Zapalovač má zesílené stěny schránky, čili dostáváme jej ve verzi Armor, je zdobený kombinací procesů 360° MultiCut (rytí i přes hrany a boky), 3D Deep Carve (hluboké rytí vytvářející reliéf), Lustre Etch (zdobení leptáním), Laser Engrave (laserové gravírování) a třešničkou na pomyslném dortu je rudým epoxidem vylité logo - plamínek Zippo na víčku přední strany. Hlavním motivem je diamantový vzor, jakožto znamení 90. výročí, který podtrhuje celkovou exkluzivitu tohoto jedinečného kusu.

Collectible of the Year 2022 je pro evropský region k dostání s povrchem High Polish Chrome (leštěný chrom), každý zapalovač má své unikátní výrobní číslo (pořadové číslování). Dalším charakteristickým znakem je výroční spodní ražba s uvedenými daty 1932 a 2022. A celkový dojem dotváří luxusní dárková krabička.

Celkový počet vyrobených zapalovačů COTY 2022 bude extrémně omezen na pouhých 3000 ks, nenechte si tak ujít příležitost vlastnit tento unikát.


Collectible of the Year 2022 najdete na e-shopu ZDE.

 

Rozdělení tří verzí COTY 2022 dle regionů:
Evropa - provedení High Polish Chrome, leštěný chrom
USA - provedení Black Ice, leštěný probarvovaný chrom
Asie - provedení Gold Plated, pozlacený povrch