PEARL HARBOR 75TH ANNIVERSARY 21842

Značka: Zippo
910 Kč 752,07 Kč bez DPH
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Zippo výroční zapalovač z kolekce Military vyrobený k příležitosti 75. výročí útoku na Pearl Harbor. Originální Zippo zapalovač s doživotní zárukou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Benzínový zapalovač ZIPPO - Windproof (větruodolný)
  • Sběratelský zapalovač vyrobený k 75. výročí útoku na Pearl Harbor
  • Povrch: Broušený chrom
  • Kolekce: Military
  • Motiv: Barevný potisk na přední straně - číslice 75 a nápis Pearl Harbor na víčku jsou z potisku vyříznuty a tvoří je tak chromový podklad těla zapalovače
  • Doživotní záruka - Originál Zippo® Bradford
  • Dodáváno v dárkové krabičce Zippo
  • Nový zapalovač není naplněn benzínem

     

Pearl Harbor na Havaji byl roku 1941 největší americkou základnou v Tichomoří. V neděli ráno 7. prosince na ni zaútočilo japonské císařské námořnictvo údernou silou šesti letadlových lodí, ze kterých vzlétlo 353 letadel. Dále se na útoku podílely tři těžké křižníky, deset torpédoborců a tři ponorky. V přístavu bylo potopeno nebo poškozeno 8 kotvících lodí, 3 křižníky a 3 torpédoborce. Na letišti na Oahu bylo zničeno celkem 18  letadel a dalších 155 jich bylo poškozeno. Japonci doufali i v potopení amerických letadlových lodí, ale ty v moment útoku nebyly v přístavu. Rovněž přístavní vybavení nebylo příliš těžce poškozeno a proto mohl být Pearl Harbor zanedlouho opět plně využíván. Jak pozdější vývoj války navíc ukázal, hlavní úlohu sehrály právě letadlové lodě,  které se pak Japoncům mohly postavit v bitvě v Korálovém moři a později i v bitvě u Midway. Ovšem útok na Pearl Harbor si bohužel vyžádal přes 2400 lidských životů. Následující den 8. prosince 1941 vyhlásily Spojené státy americké Japonsku válku, vstoupily do 2. světové války a přidaly se na stranu spojenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vyprodané modely - katalog Zippo zapalovačů
Záruka: Doživotní
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zippo je synonymem pro nekompromisní kvalitu, ikonický design a nadčasovou eleganci. Zippo, s více než 90 lety historie, si získalo světový obdiv jako přední výrobce benzínových zapalovačů, které ztělesňují spolehlivost a styl.

Každý Zippo zapalovač je unikátní, nejen svým charakteristickým "cvakáním" při otevírání, ale i díky možnosti individuálního gravírování. Tato osobní dotek umožňuje vytvořit vzácný kousek, který je zároveň symbolickým dárkem či pamětním předmětem.

Zippo si zachovává svou vynikající pověst díky doživotní záruce, která zahrnuje opravy a servis. Výrobce se pyšní nejen kvalitou svých výrobků, ale i přístupem k udržitelnosti, kdy je možné recyklovat a znovu naplnit zapalovače, což výrazně snižuje ekologický dopad.

Jako ikona amerického designu se Zippo stalo symbolem svobody, dobrodružství a nezaměnitelného stylu. Značka, která odolává času, poskytuje více než pouhý zapalovač – je to dílo umění, příběh a věrný společník pro ty, kteří oceňují skvostné detaily a tradici.