Limitovaná edice zapalovačů Zippo Venetian

Slavíme umění Zippo: Collectible of the Year 2024 - Venetian

V roce 2024 představila společnost Zippo jedinečný sběratelský kousek, který oslavuje významné milníky a uměleckou zručnost, jež je neodmyslitelně spojena s touto legendární značkou. Letošní edice Collectible of the Year, nazvaná Venetian, představuje mistrovské dílo dekorované ikonickým vzorem Venetian, který byl jako styl zdobení poprvé použit již v roce 1974.

Oslava tří výročí

Tento zapalovač je výjimečný nejen svým designem, ale také tím, že slaví tři klíčová výročí v historii Zippo:

  • 50 let od prvního představení vzoru Venetian.
  • 40 let od uvedení černého matného povrchu (Black Matte), který se poprvé objevil v roce 1984.
  • 20 let od premiéry prvního designu Deep Carve v roce 2004.

Jde o skvělou ukázku řemeslného umění, kde se historická tradice snoubí s moderními technologiemi. Každý zapalovač je vyroben s použitím robustního Armor® pouzdra, které je zdobeno laserově gravírovaným vzorem Venetian na všech stranách.

Edice pro různé regiony

Zajímavostí této kolekce je, že pro různé regiony byly vybrány odlišné vložky zapalovačů a barevnost vzoru Venetian:

  • V Amerikách byla zvolena zlatě blyštivá.
  • V Evropě, na Středním východě a v Africe se jedná o stříbrnou barvu

Cena se liší podle regionu, ale jedná se o limitovanou edici s pouhými 5 000 kusy (USA verze) a 2 000 kusy (ostatní regiony) dostupnými na trhu, což zapalovači dodává exkluzivitu, jež je pro sběratele a fanoušky značky velmi lákavá.

Design a funkcionalita

Venetian není pouze vizuálně atraktivní; je také příkladem odolného a spolehlivého designu, který je charakteristický pro zapalovače Zippo. Jeho kovová konstrukce a větruvzdorný design spolu s možností doplnění paliva zajišťují, že tento zapalovač může být věrným společníkem na celý život. Navíc je každý kus individuálně číslován a opatřen luxusním speciální ražbou na spodní straně, což zdůrazňuje jeho autenticitu a kvalitu.

Reakce komunity

Přestože názory na vzor Venetian se mohou různit a být velmi subjektivní, černý matný povrch a celkový design tohoto výročního modelu aktuálně sklízí kladné recenze. Black Matte:  jedná se o velmi odolný povrch z matné práškové barvy, který je velmi příjemný na dotek. Navíc v chladném počasí není zapalovač pocitově tak studený, jako například jiné modely s kovovým povrchem. Tato edice znovu upoutala pozornost sběratelské komunity a stala se předmětem diskuzí a recenzí, které odrážejí zvýšený zájem o tento unikátní kousek.

Závěr

Zippo Collectible of the Year 2024 - Venetian je dokonalým příkladem, jak může být tradice a inovace spojena v jednom produktu, představující nejen praktický, ale i sběratelský význam. S omezeným vydáním a výročním designem tento zapalovač není jen užitečným nástrojem, ale také cenným artefaktem, který oslavuje dědictví a pokračující inovace značky Zippo. Pro sběratele a fanoušky je to neopakovatelná příležitost vlastnit kus historie a umění.

 

 

Detaily verze USA Collectible of the Year. Evropská a zaoceánská varianta má stříbrné detaily a stříbrný pochromovaný insert s laserovým gravírováním.

COTY-2024-Zippo