Anne Stokes - fantasy svět na Zippo zapalovačích

Oheň chrlící draci, lesní víly, padlí andělé. To je dílo britské výtvarnice Anne Stokes. Mezi příznivci fantasy je dobře známá, její ilustrace zdobí například legendární stolní hru Dračí doupě a několik manuálů k ní.

 

Ne nadarmo je přezdívaná královnou fantasy artu. Její ilustrace jsou tak oblíbené, že je najdete téměř všude. Plakáty, knižní obálky, puzzle, tarotové karty, dokonce i šperky nesou její motivy. A samozřejmě také Zippo.

ZáložkaOd pohádky po horror

Anne se nezalekne pohádkových bytostí, nebo horrorových postav. Nestraní dobrým ani zlým bytostem. Na jednom obrazu nalezneme pohádkové víly a jednorožce, na druhém upíry, draky a hady. Přitom začínala jako marketingová designérka, později ilustrátorka knižních přebalů. Na sólovou dráhu se vydala až později. Od té doby již maluje jen výjevy z říše fantazie.

 

ZáložkaMýtický Yorkshire

Země zřícenin, kamenných valů a travnatých kopců. Anne na procházkách krajinou čerpá inspiraci. Mezi pastvinami, remízky a Severním mořem. Následuje krále Artuše za legendami vystupujícími z anglické mlhy.

 

ZáložkaDraci a Zippa

Příznivci draků si v aktuální nabídce zapalovačů Zippo s motivy Anny Stokes přijdou na své.

Ornamentální zapalovač s motivem draka je vytvořen mechanickým a laserovým gravírováním. Žádný milovník fantasy by si jej neměl nechat ujít.

 

Nabídka kolekce Anne Stokes se zatím omezuje jen na poněkud temnější motivy. Nedávno ale zveřejnila na svých facebookových stránkách nové modely.
Konečně si přijdou na své i příznivci přírodních motivů.