Airbrush umělec Claudio Mazzi a Zippo

Zippo není jen větru odolný zapalovač. Zippo je symbol. Osobní talisman každého, kdo jej nosí. Jako každý talisman i Zippo musí být osobité. A tady vstupuje do příběhu Claudio Mazzi.

 

Začalo to v roce 1996. V té době se na motoristické výstavě potkává Mazzi s zástupcem Zippa v Itálii. Dobrodružná cesta kolekce Zippo by Mazzi právě začíná.

 

Bradford, USA. Na akci Zippo Swap Meet (největší aukce sběratelských zapalovačů v USA) je představeny první kusy vytvořené Mazzim veřejnosti. Jeho výtvory byly v aukci vydraženy za rekordní částky.

 

Rok 2000, znovu na Zippo Swap Meet. Zástupci Zippa zvou Mazziho jako hlavního výtvarníka celého setkání. Povědomí o něm se šíří mezi sběratele z celého světa.

 

V dalších letech založil Claudio Mazzi Zippo Club Italy. Kolekce Zippo by Mazzi se stává jejich korunním klenotem. Od roku 2008 nesou zapalovače z této kolekce logo Zippo Certified Product.

 

Airbrush. Výtvarná metoda, kterou Mazzi používá již od svého studia designu a fotografie. Velice rychle se stal hlavním kreativcem řady významných společností. Jeho charakteristický styl nesou kalendáře a plakáty Maserati. Byl také hlavním výtvarníkem pro motocyklovou značku Ducati, stejně jako pro Citroën.

 

Mezi nejvýznamnější práce patří kresby na perech Visconti a zapalovačích Zippo.

 

Majitelem Mazziho volné tvorby se nemůže stát jen tak někdo. Arabští šejkové, prezident Guatemaly nebo Loris Capirossi jsou jen některými z nich.

 

Claudio Mazzi proměnil ocelovou strohost Zippa v umělecký skvost. Chcete mít na svém Zippu Matku Terezu, nebo Mona Lisu? Vybrat si můžete z rozmanité kolekce začínající od přírodních motivů, historických výjevů, známých osobností až po surrealistické obrazy. Mazziho práce Vás vždy překvapí.