Zippo Venetian

První zapalovač z řady Venetian byl vyroben v roce 1974 a od té doby vzniklo několik limitovaných edic - např. k 30 a 40 výročí. Již od začátku byl charakteristickým znakem nadčasový květinový vzor. Zapalovače s tímto designem se původně nazývaly "Zippo Florentine" a jedná se o jedny z prvních návrhů zapalovačů, které byly zdobeny technikou leptání.
 
U příležitosti 30. výročí této řady zapalovačů byly jen pro zájemce z řad členů "Zippo Click Collectors Club" 24. října 2004 vyrobeny unikátní zapalovače Venetian s povrchem Black Ice a se zdobením na všech devíti panelech (víčko ze všech pěti stran, tělo ze čtyř stran - klasická zůstává jen ražba na spodní hraně). Navíc každý člen klubu měl na zapalovači vyznačeno své individuální číslo (na hraně zapalovače pod pantem víčka).

Motivy byly samozřejmě ve stylu Venetian a s číslovkou 30, zakomponovanou do květinové kresby na přední straně. Tyto zapalovače byly dodávány spolu s černým podstavcem, na kterém byl zapalovač přiklopen skleněnou kopulí.
 
 
Mezi běžně dostupnými výročními zapalovači je k dostání například model 22902 Venetian Design 40th Anniversary, který je v leštěném chromu a se zdobením připomínajícím 40. výročí, které uplynulo v roce 2014.
 
venetian-zippo